Model Info

We zijn altijd op zoek naar nieuwe modellen in alle leeftijden. Maar lees wel eerst de onderstaande Informatie. Voor het Best Boy Models-project klik je hier.

artandfashion_bannerartandfashion_banner

Veiligheid voor alles.
Op al de foto's die van een model worden gemaakt, zijn zowel het portretrecht als de auteurswet van toepassing. Deze regelen de rechten en plichten van model en fotograaf. Verder gaan er over fotografen vaak allerlei wilde geruchten, meestal worden die verspreid door iemand met wie ze een zakelijke of persoonlijke (mislukte) relatie hebben gehad of afgewezen modellen. Iedereen kan immers tegenwoordig van alles roepen op Internet (het beruchte trollen, nepnieuws en deepfakes). Om die reden bouwt Karl altijd een 'veiligheidsklep' in. Zeker voor minderjarige modellen geldt de stelregel dat er in principe een ouder aanwezig is op de fotoshoot. Dat schept rust en zekerheid voor iedereen
. Bij de shoot is dan ook uitsluitend diegene aanwezig die het model eventueel zèlf vraagt, dus geen vreemde pottenkijkers of grote crew. Verder kan een nieuw model desgewenst in contact gebracht worden met (de ouders van) een bestaand model om dingen te checken.

Wat kost het / verdient het?
Een model hoeft nooit te betalen. Het is juist de bedoeling dat je geld gaat verdienen. Een model dat voor een shoot wordt uitgenodigd krijgt altijd een reisvergoeding. Daarnaast is er een betaling van minimaal 50,- voor een shoot. Bij een opdrachtfoto (bijvoorbeeld voor een reclame of bedrijfsposter) kan dit bedrag nog flink oplopen.

Indien foto's als kunstposter verkocht worden, krijgt het model een winstdeling (royalty) van grofweg eenderde de winst per verkochte poster. Omdat dezelfde poster - in beperkte oplage - meerdere keren verkocht kan worden, kan dit dus oplopen tot enkele honderden euro's.

Moet je knap en gespierd zijn om model te zijn?
Of iemand knap is, is altijd een kwestie van smaak. Voor ons telt dat je een goede uitstraling en karakter hebt. Daarnaast moeten de mannelijke modellen inderdaad een goed verzorgd slank of sportief lichaam hebben, maar een sixpack is zeker niet altijd nodig. Voor mannelijke modellen boven 40 jaar is een strak lijf minder van belang en gaat het om karaktervolle uitstraling. Meisjes en vrouwen worden in zowel slank als plus-size gefotografeerd.

Moet ik naakt?
Nee. Om te beginnen "moet" een model nooit iets en bepaal je jouw eigen grenzen. Het is een misvatting dat er bij Karl veel naakt te zien is, want wanneer je goed oplet zie dat bij 90% van de kunstwerken er in feite niets te zien is. En al helemaal geen intieme geslachtsdelen. Maar het klopt dat er bij de meeste thema's wel veel van het lichaam te zien is. Dat is ook heel gebruikelijk zoals in speedo-reclames van Wehkamp tot aan het bedekt naakt bij
Calvin Klein en D&G. Het spreekt voor zich dat hoe ruimer jouw grenzen zijn, hoe makkelijker je voor shoots kunt worden ingezet.

Ik heb geen ervaring.
Je moet als model - althans bij onze producties - je grenzen willen zoeken en jezelf in een rol kunnen inleven (een beetje kunnen acteren dus). Wanneer je nog geen ervaring daar in hebt, dan is dit niet erg. Wat wel heel belangrijk is, is dat je het leuk vindt om te doen / leren. De fotoshoot gebeurt stap-voor-stap want op die manier is de sfeer ontspannen en krijg je alle tijd om in je rol te groeien. Dat is fijner voor jou, relaxter voor ons en mooier voor de foto's.

Visagie en/of make up?
Veel mensen denken dat visagie een noodzaak is bij iedere shoot. Dat is niet zo. Visagie is vooral nodig om iemand die onder felle studiolampen staat, er niet zo bleek uit te laten zien. Voor vrouwen wordt meestal wel gebruik gemaakt van visagie, maar bij mannen wordt meestal uitsluitend een basis-foundation aangebracht. Andere (storende) oneffenheden worden in de nabewerking weggepoetst. Verder is het een beetje afhankelijk van het type shoot dat wordt beoogd of/welke visagie en make up nodig is.

Mag ik een vriend(in) meenemen naar een fotoshoot?
Zoals hierboven al staat beschreven zijn bij minderjarige modellen altijd een ouder aanwezig. Meerderjarige modellen mogen een ouder of hun relatie-partner meenemen. We willen niet dat je andere vrienden of vriendinnen meeneemt die maar wat staan te niksen langs de zijkant. Bovendien wordt het dan bijna altijd een beetje een melige boel waarbij je wordt afgeleid en dat is nooit goed voor jouw foto's.

Ik woon in België
Er komen vaak modellen uit België naar de studio in Breda. Meestal komen ze met de auto maar sinds begin 2018 rijdt er ook een rechtstreekse trein tussen Brussel / Antwerpen en Breda. Wanneer een model uit de grensregio komt, dan kan er een andere vervoerregeling getroffen worden (bijvoorbeeld dat je wordt gehaald en gebracht).

Hoe kan ik mij aanmelden?
Heb je een persoonlijke uitnodiging gekregen, stuur jouw aanmelding dan naar het e-mailadres op het kaartje. Wil je jezelf gewoon eens vrijblijvend opgeven, stuur dan een email naar [email protected] en vermeld;

- je naam + geboortedatum
- woonplaats
- telefoonnummer
- een of meer foto's waarop ook het lichaam te zien is (bijv. vakantie- / strandfoto's of selfie voor spiegel)

Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht of we mogelijkheden voor jou zien. Ben je jonger dan 18 jaar dan is het uitsluitend mogelijk om als model mee te werken na overleg en toestemming van jouw ouders.