De Zetel van Franciscus

Al tijdens zijn leven was Franciscus van Assisi beroemder dan onze hedendaagse Albert Einstein of Nelson Mandela. Zijn losbandige en gewelddadige jeugd leest als een spannend jongensboek. Maar zijn verhaal wordt nog intrigerender wanneer hij zijn schatrijke leventje vaarwel zegt. Gegrepen door religieuze visioenen kiest hij voor een bestaan in armoede en zorg voor de medemens. In een middeleeuwse wereld van bloedige oorlogen, dodelijke ziekten en kerkelijke corruptie groeit Franciscus uit tot het symbool van vrede en al het goede in de mens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Franciscus bij zijn dood in 1226 als heilige werd beschouwd. En in een tijd waarin het dode lichaam van een heilige als machtig reliek werd gezien, brandde er een strijd los rond zijn lijk.

Volgens de officiële lezing liggen de overblijfselen van Franciscus tegenwoordig netjes in de basiliek van Assisi. Daar worden ze ieder jaar door miljoenen bezocht. Onderzoeksjournalist Karl Hammer ontdekte echter dat dit niet de gehele waarheid is. Er liggen inderdaad botten in de onderaardse tombe van deze schitterende kerk, maar het is niet het lichaam van Franciscus. Na drie jaar intensief onderzoek, waaraan topprofessionals uit de hele wereld hebben meegewerkt, zijn de gebeurtenissen rond de reliekenroof nu volledig gereconstrueerd. En de conclusies zijn ronduit confronterend voor de huidige paus die zich naar de middeleeuwse heilige heeft vernoemd: Franciscus.

Klik hier om naar de uitgever te gaan. De trailer van het boek is te zien op Youtube: http://youtu.be/IMLLCwZgh64

 

De Grootste Kunstroof uit de Geschiedenis
Dit is een heruitgave van "Satans lied" (2006)

In 1934 werd het paneel De Rechtvaardige Rechters uit het beroemde altaarstuk van Van Eyck, De Aanbidding van het Lam Gods, gestolen uit de kathedraal van Gent. Het werd nooit teruggevonden. In De grootste kunstroof uit de geschiedenis, tekent Karl Hammer het verbazingwekkende verhaal op van Tom R., een kunsthistoricus die tijdens de Tweede Wereldoorlog spionageactiviteiten verrichtte voor de CIA en MI5 om erachter te komen waarom de nazi's zo geïnteresseerd waren in bepaalde (gestolen) kunstvoorwerpen. Zijn zoektocht naar het ontbrekende altaarstuk leidde tot de omvangrijke speurtocht naar de Arma Christi, de spijkers en de doornenkroon van de kruising van Jezus.

De lezer wordt meegesleurd in een onbekend territorium, waarin onder andere de obsessie van Himmler voor het occulte uitgebreid aan bod komt en ook de Joodse mystiek en de realiteit van Jezus en zijn missie, de wrange waarheid over de Kathaarse ketterij en vooral de aanhoudende aantrekkingskracht van het mysterie Rennes-le-Chateau, dat in een geheel nieuw daglicht komt te staan. Al deze feiten worden ondersteund door het bijzonder nauwgezette en uitgebreide onderzoek van Tom R. naar religie, mystiek en geschiedenis.

Klik hier om naar de uitgever te gaan.
 

Gezocht: Codebrekers

Dit is een heruitgave van "De Tranen van de Wolf" (2007)

Een van de laatste geheimen uit het nazi-tijdperk is een gecodeerde brief van Martin Bormann waarin de bergplaats staat aangegeven van een lading goud en Hitlers persoonlijke diamanten. Het goud en de diamanten waren bedoeld om de nazi-terreurgroep Werwolf te financieren. De exacte locatie van deze nazi-schat was destijds slechts bekend aan Hitlers secretaris Martin Bormann en SS-officier Hermann Fegelein, maar geen van beiden heeft de oorlog overleefd en Werwolf werd al vroegtijdig door de geallieerden uitgeschakeld.
Bij toeval kwam het document in handen van onderzoeksjournalist Karl Hammer. Jarenlang werd geprobeerd de brief te ontcijferen. Zonder praktisch resultaat. Dit boek vertelt het verhaal achter de brief en de pogingen die werden ondernomen de code te breken. In dit fascinerende en op feiten gebaseerde verslag reconstrueert Karl de geschiedenis van de 'pastoorbrief' en biedt de lezer de uitdaging om alsnog de code te breken. Zie het televisie-item bij EenVandaag.

 De reacties op het boek en de FAQ's leest u hier.

 

Beeld en Regie in Fotografie

Aan de hand van klassieke meesterwerken en zijn eigen kunstzinnige fotografie neemt Karl Hammer de lezer mee op een inspirerende reis door de wereld van de verhalende beelden. Van mythologische en religieuze thema's tot natuurfoto's en portretten. In beknopte beschrijvingen wordt duidelijk gemaakt hoe hij als regisseur en fotograaf zijn beelden vormgeeft. De requisieten, de locatie, de positionering, de stying, de nabewerking.
 
 
 
 

Mediaboek video en televisie maken

Altijd al een mooi en creatief filmpje willen maken? Altijd al regisseur en programmamaker willen zijn? Of gewoon willen weten wat er achter de schermen gebeurt bij de opnamen? Dit boek is samengesteld door mediaprofessionals en bestaat uit drie delen. Eerst vertellen bekende professionals wat er zoal bij hun werk komt kijken en geven ze slimme adviezen waar je op moet letten. Vervolgens wordt in tekst en duidelijke foto's uitgelegd waarom en hoe je een bepaald shot maakt. En tenslotte lees je allerlei tips, trucs en adviezen over hoe je een bepaald resultaat kunt bereiken.

 

 

Ik ben geen kind meer

Tieners gaan zich onophoudelijk te buiten aan drank, geweld, drugs, criminaliteit en seks. Althans, volgens de media. En wat de pers haalt is volgens sommigen slechts het topje van de ijsberg. Wat is er tegenwoordig met de tieners aan de hand? Zijn ze echt van God los of is alles zwaar overdreven? In opdracht van uitgeverij Elmar ging journalist Karl Hammer Kaatee op onderzoek uit en sprak een jaar lang met talloze jongeren en organisaties. Zijn bevindingen staan in dit meeslepende boek, waarbij de lezer de ene keer getuige is van indringende momenten uit het geheime leven van tieners, en de andere keer nuchtere cijfers en meningen van onderzoeksinstituten krijgt gepresenteerd. Dit boek zal tot in de verre toekomst de beeldvorming over 'de jeugd' bepalen.